Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2008 15:09 - Времето за революция дойде!
Автор: tsveta Категория: Политика   
Прочетен: 6758 Коментари: 32 Гласове:
0

Последна промяна: 27.11.2008 00:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Познавам се (със самочувствието на дипломиран психолог) и се определям като диалогичен, възпитан и търсещ различни подходи за справяне с проблемни ситуации човек. Но не би.


Желанието ми да ритна нечий задник е голямо. Всъщност не само един, а на цялата пасмина разбойници – крадливи и корумпирани управленци, като се започне с Главния клоун, министри, ръководители на агенции
, (не)зависими държавни институции и прочие.

 

България загуби общо 520 млн. евро европейски средства, тъй като не успя да се справи с измамите и корупцията сред висшите служители, назначени от воденото от социалистите коалиционно правителство.

 

Възмутена съм! Потресена дори!
Не от поредната негативна (но справедлива)  оценка на ЕС, а от наглостта и лицемерието на управляващите и от апатията и безучастието на българина.

 

Хай, ти, българино, събуди се от летаргията и се отърси от егоистичната си същност!  

Световните медии се събудиха и подеха:

Financial Times: За пръв път Европейската комисия лишава от средства страна членка на съюза по този начин. Сега най-бедният член на ЕС губи 220 млн. евро от предприсъединителните фондове, а правителството ще трябва да използва бюджетни средства, за да покрие още 300 млн. евро, които бяха замразени от ЕС през юли заради предполагаеми измами. Миналия месец България бе определена от организацията "Трансперънси интернешънъл" като най-корумпираната държава в ЕС, по-корумпирана и от Румъния и според европейски представители слабата съдебна система на страната е поредната пречка за напредъка.

Times: Вчера България бе наказана за трайната си неспособност да реши проблема с корупцията, като бе лишена от 220 млн. евро от средствата на Брюксел. ЕС предприема за първи път такава стъпка срещу страна членка и решението на ЕК трябва да се разглежда като строго предупреждение към България да се пребори с гибелното влияние на мафията.

BBC: България е смятана за най-корумпираната от всички 27 страни членки на ЕС.

А у нас? Какво чета?

 

Министрите Орешарски и Гагаузов нямали вина за отнемането на акредитацията, такава носили директорите на съответната агенциите по ФАР към Министерството на финансите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

Но това не е нищо. На страницата на МС откривам:

В коментар за решението на Европейската комисия да блокира 220 млн. евро помощ за страната ни Сергей Станишев заяви, че понякога Брюксел е несправедлив към България. Според него знаците, че страната ни не е третирана по същия начин като останалите, може да доведат до значителни политически рискове.

 

Сергей!

Да, точно ти.

Натовари си антуража на соц-трамвая и под строй пред... Ще ми се да кажа пред Главния прокурор, но понеже и той е в кюпа, а всеки в България по прeзумпция е виновен (не като в демократичните държави “Невинен до доказване на противното”), та... на работа на “ползу Роду” в раирани униформи. Вярно пътища и трябват на нашата страна. Като крадете финансирането им – ги отработете с пот на челата.

 

И тъй като наглостта на шутовете е безкрайна и само преди дни Главният смешник заяви, че е готов за следващ управленски мандат, е видно, че правителството оставка няма да подаде. Остава една единствена възможност (прощавайте, но моята глава друга идея не ражда) – да шутирам шутовете в задните бутове.

 

И моят вътрешен бунт расте и реве “Оставка!” и “На съд!”

 

Времето за революция дойде!


Тагове:   революция,


Гласувай:
0



1. rummi - проблем със свалянето няма
26.11.2008 15:27
а кого ще качим после?
цитирай
2. tsveta - rummi,
26.11.2008 16:16
въпросът ти е резонен. Ще ми се да отговоря емоционално "който и да е, само не тези от 3-ната коалиция" или философски "компетентни и почтени хора, мотивирани да работят за благоденствието и добруването на Родината", но те такива останаха ли?
цитирай
3. copyfighter - моля уточнете:
26.11.2008 17:29
къде е сборният пункт?
кога се почва?
кого ще бием?
кой плаща?
по колко?

уф, хич не е смешно... извинявай! времето дойде и дано да не изтече пак, преди да се събудим.
цитирай
4. tsveta - copyfighter,
26.11.2008 23:59
страхотно чувство за хумор;)
Развесели ме. Току виж и революционни песни заехтели... тъкмо в такт ще ги налагаме мръсниците:)
цитирай
5. tsveta - *
27.11.2008 11:20
започвам да поствам коментари от другия ми блог http://tsvetageorgieva.blogspot.com и http://svejo.net

metafrasi: Какво можем да направим? Сами жени...

rene: цвета, даде една идея, но сега нахвърляй една програма за разритване на задници. ще допълним с предложения и да действаме. ще чета в блога какво предлагаш.

g_nikolaev: И на мен ми писна да се опитват да ме баламосват. Тези хора са нагли, безчестни, самозабравили се лъжци и крадци. Докога ще сме на принципа "ако мине номера"?

r4p1s7 каза: Sega sme dvama....

vanq каза: хайде да метем. Да вземаме метлите и да ги пометем, тези, че да прочистим, да можем да дишаме. Защото като им гледам наглостта се задушавам и не мога да дишам. Пък ако счупим метлите в ченгетата, това означава, че имаме по голяма вероятност да накараме метлите да полетят, отколкото да прочистим България. Хайде да метем

* Цвета Георгиева каза:
От доста време разсъждавам над въпроса, каква е причината, българският народ да не излезе на улиците така, като направи преди 12 години. Да ли е в липсата на активно гражданско общество, в излъганите надежди на мнозина или рефренът "всички са маскари" така се е набил в главите, че човек не вижда алтернатива в управлението...

r4p1s7, заформяме екип:)

Vanq, идеята с метлите не е никак лоша, само да не решат, че сме въоръжени, че метлата става сопа...:)

Ще сложа коментара ти и в другия ми блог и в свежо, може да излезе нещо. Поздрав!


Шемет каза: Ъъъъъ... май нищо ново не казваш :) От повече от 5 години си пеем все същите работи. Все е време за революция, все управляващите са маскари, все сме жертви. Да, жертви сме. И какво от това? От толкова писане все едно нещо се е случило? В интерес на истината има само 2 групи хора, които четат този пост - тези, които така или иначе мислят като теб, и другите, които им плащат, за да проверяват такива постове и да изграждат досиета на блогъри или конкретни личности.
Та моя съвет е, ако ще събаряш каручката, говори си с конкретни хора за конкретни неща НА ЖИВО. Апостола, както и всички останали българи от преди век и половина са постигнали нещо за родината, щото не са ползвали блогове и чатове за агитацията си! Проблема всички го знаят така или иначе :)

* Цвета Георгиева каза...
шемет, не се чувствам жертва (все още), макар че ме окрадоха, както откраднаха от всеки един данъкоплатец и работодател на правителството.
Благодаря за споделянето на профила кой чете/отогваря/провокира блогове с политическо съдържание. Известно ми е, че ги има платените драскачи и провокатори, че се разработват блогъри. Не мога да не кажа, че това ме притеснява, илюзия е, че живеем в демократична държава, защото тука все още бият/отвличат/убиват и по политически причини.
Разговори започвам да провеждам тази вечер, ангажиментите на работното ми място не ми позволяват активност, която е необходима, за да се сформира ядро.
цитирай
6. анонимен - предложение
27.11.2008 11:20
Предлагам да започнем с дядо Гого. Някои знае ли къде живее?
цитирай
7. gpet - Коментар
27.11.2008 12:08
То всичко хубаво - за бунта и революцията, но .... нека си зададем въпроса - "И какво след това?"
Кои ще са тези политици, които ще създадат новата, по-справедлива и по-демократична социално-политическа основа??? Въпросът става още по-сериозен, когато към него се насложат икономическите интереси и влиянието на определени групи в обществото /не политически/. И тогава какво става - хората излези да протестират и скандират на площада - пак ще се почувстват излъгани и ограбени - за пореден път.
На България в момента не и трябва революция - трябват и кадърни и мислещи Държавници. Хора, които в своите действия да се водят от интересите на обществото и в името на благото на хората. Докато тези хора не се появяват в българската политика - ще слушаме всякакви ориенталски "оправдания" за обръчи от фирми, купуване на гласове като европейска практика и т.н. и т.н.
Преди всичко са важни хората, а не просто да правим нещо.
А народа го е казал: "нов бардак със стари ..... не се прави".
Не е важно само да се политиканства - важно е да се правят стратегически ходове във времето. Аз мисля, че в тази ситуация най-добрия вариант за действие е просто - да се изберат партии в следващия парламент, където има повече експерти. Момента за тотална революция не е назрял - когато няма качествени хора, които да застанат начело на този нов елит, който трябва да се построи или има, но са прекалено малко - то тогава "чакането" във времето просто е задължително, колкото и жалко да е това. В противен случай - пак ще се питаме защо 12 години след поредната революция - народа отново е обезкървен и не вярва на политическата класа.
цитирай
8. roy - Проблемът според мен не е кого ще ...
27.11.2008 12:16
Проблемът според мен не е кого ще сложим след това а - да има механизъм чрез който да бъде свалян и наказван всеки който не е изпълнил задачата си поставена му от избирателя.
Помислете само , ако всеки който бъде избран за депутат, министър, зам.министър и т.н. знае и е убеден в неотменимостта на акта на неговото сваляне от власт и съдебно преследване ако е сгазил лука как бързо ще се изпълни пространството с подходящи хора.
Избирателя трябва да е като работодател или по-точно казано като собственика на фирма ,който назначава управител и следи дали фирмата просперира или затъва и съответно взима мерки.
Ако това не е възможно да стане, то тогава кажете ми дали демокрацията като начин на управление не е по-цинична и по същество еднаква с феодализма?
цитирай
9. анонимен - g_nikolaev
27.11.2008 12:22
gpet, всичко добре, ама според мен подценяваш "вековната злоба на роба". Хората, за които говориш, ги ражда времето, обществото. Те са плод на нас самите и не смятам, че е правилно да чакаме да се появят. С други думи пак да чакаме някой да ни "оправи".
цитирай
10. lilims - Така е, липсва ни Кубрат-да се из...
27.11.2008 12:26
Така е, липсва ни Кубрат-да се изправи пред народа със снопа пръчки...
А ние-какво?Отделно учители,отделно медици,отделно животновъди,отделно металурзи...отделно,отделно...и нищо...
Когато от отделни пръчици станеп сноп-тогава може би...Знам ли...
цитирай
11. roy - И в никакъв случай не може да се ра...
27.11.2008 12:26
И в никакъв случай не може да се разчита само на морала на управниците трябва и тояга.
Хората са несъвършени , изпълнени с комплекси и желания и затова моралът е нещо абстрактно защото в идеалния случай морален човек трябва да има всичко ,да няма комплекси,да е изключително мъдър, и да ...... с една дума - да е бажествен, НО това е невъзможно - така че да се върнем към тоягата.
цитирай
12. gertrud - Ако ние им позволяваме да ни гледат в ...
27.11.2008 12:41
Ако ние им позволяваме да ни гледат в очите и да ни лъжат, то какво очакваме, да не го правят ли? Няма такъв филм. Защо в една нормална страна след като сгафи министър си подава оставката. Дали защото е гузен? Не смятам. Японските министри дори се самоубиват. Дали от чувство за вина? Не, просто тези хора повече не могат да излязат на улицата. Какво се получава у нас? Някое министърче се срещнало с мутрите, друго откраднало малко, трето те гледа в очите и те лъже, четвърто ти обяснява с много думи, че ти си една овца и каквото и да стане на него му е все едно. Реакция - никаква.. Решението - от нас зависи. Банално, но факт.
цитирай
13. lyudmilstefanov - Да бъде Революция!
27.11.2008 13:35
Енгелс пише в едно свое писмо, че за да направи революция, са му необходими двеста ирландци. Тук ирландци няма и затова сме се вдъхновявали от знаци от Небесата. Имам предвид прословутото "Туркия ке падне лето 1876-то".
Питам се кой ще разчете правилно знаците тук и сега? Защото няма как Господ да не ни ги е изпратил след всичко, което се случва.
цитирай
14. tsveta - gpet,
27.11.2008 14:06
казвала съм го многократно (виж. по-стари публикации) - важен е всеки един от нас!
Ние избираме и сме изборът!
Да, трябват "кадърни и мислещи Държавници", а също и МОРАЛНИ!
цитирай
15. tsveta - roy,
27.11.2008 14:07
само преди час моя добра приятелка юрист ми подсказа нещо, а именно:
НЯМА механизъм човек да сезира Конституционния съд.
По презумпция Народните представители (като истински представители и глас на народа) трябва да направят това, но връзката народен представител-български гражданин е скъсана, именно защото на последния се гледа само като на гласоподавател преди избори и като на обикновения човечец, когато избранникът се увенчи с властта. И докато всеки един властимащ не осъзнае, че българският гражданин му е работодател, ще продължава наглото да го гледа от високо.
цитирай
16. tsveta - gertrud,
27.11.2008 14:10
ние не просто им "позволяваме да ни гледат в очите и да ни лъжат", но стигаме и още по-дълбоко - ПОЗВОЛЯВАМЕ ИМ ДА НИ УНИЖАВАТ!
И не те изпитват чувство на вина, те са оперирани от съвест, А СЕ ОПИТВАТ ДА ВМЕНЯТ това чувство на нас - народа!
Всичко това ДЪЛБОКО МЕ ВЪЗМУЩАВА!
цитирай
17. tsveta - lyudmilstefanov, lilims
27.11.2008 14:25
Люси,
Да бъде Революция!

Знаците са много, ще ги следваме ли?

Ти не веднъж си изразявал един психологически феномен - феноменът на Първия или Лидера.
Нужен е Водач!
За Него се оглежда недоволният/бунтарът/онзи, който иска да се влее в промяната...
Но кой ще я инициира? Кой ще поведе?
Всеки чака НЯКОЙ да го поведе.
НЯКОЙ... та се стига до НИКОЙ:) - ето тук се усмихвам тъжно.

И lilims се е изразил: "липсва ни Кубрат" и правилно е отбелязал, че с отделни протести няма да се справим с реализирането на промяната.
Искрено вярвам, че недоволството, което се надднига, може да се организира в ГОЛЯМ ПРОТЕСТ, единствено ме притеснява този протест да не се узурпира от лица с крайни настроения и идеи.

Идейно виждам действията като ОРГАНИЗИРАН, ДЕМОКРАТИЧЕН, МИРЕН (без ексцесии) и КОНТРОЛИРАН (това е най-трудното, нужен е "гарант", който да съумее да ПРОТЕСТ, до падане на Правителството, назначаване на Служебен кабинет и избори в началото на годината.
Това безобразие не може да продължи до следващите редовни избори за НС, т.е. до м.юни-м.юли'09.

P.S. Ще се опитам да обясня какво разбирам под КОНТРОЛИРАН ПРОТЕСТ, защото при думичката "контрол" много хора се наежват.
Контролът е най-трудния етап от провеждането на мероприятие със стихиен характер, нужен е "гарант", който да съумее да упражни влияние върху тълпата, така че да не се стига до ексцесии.
цитирай
18. gpet - Ако има някой, който е по-способен и ...
27.11.2008 14:42
Ако има някой, който е по-способен и по-морален (каквото и да означава това) - защо той не е народен представител. Престанете да делите хората - въпроса не е в това - народ/депутати. Въпросът е за качеството. Нима в народа няма ниски страсти и безрасъдни граждани - болшенството са такива може би. Тогава ....... замисляли сте се за въпроса - качеството и морала. Няма как в едно нискообразовано и комерсиализирано общество - като нашето да се появят от някъде 240 депутати, които да са коренно различни.
Помислете върху тази теза поне за минутка - преди да се нахвърляме върху всичко около нас и постоянно да недоволстваме. Когато ние като част от това общество започнем да се променяме - в духовно, културно, социално и политическо естество - тогава нещата ще се променят към по-добро. А до тогава - може да си правим "измислени революции", да скачаме и скандираме и т.н.
цитирай
19. анонимен - Даа, дойде времето за революция!И ...
27.11.2008 16:09
Даа,дойде времето за революция!И аз това казвам. Гледайте Бомбай и се учете как се лее кръв.Да грабваме оръжието и да почваме!
цитирай
20. tsveta - @ gpet,
27.11.2008 17:38
Не деля. Всички сме част от едно общество.
цитирай
21. tsveta - * последни коментари от другия ми блог:
27.11.2008 17:43
Stefita каза:
Искам да кажа, че според мен няма значение какви са средствата, използвани за довеждането до "пиянството на един народ". Важното е, всички(или поне достатъчно) да сме "зашеметени". И това е пътят - да говорим, да се обединяваме и предприемаме някакви действия. Важното е да се чува гласа ни и да има последствия!!!

Аз каза:
Действие, това е истината!
Предлагам:
Нека се организираме и почистим за 1 час в борисовата.
Ако го направим ще се случи нещо ако това неможем значи нищо не става от нас.

*Цвета Георгиева каза...
Stefita, говоренето също е действие:)
Съществува необходимост от активност!
Гласът ни се чува, сигурна съм.
Управниците се държат невъзмутимо, но не са така глухи, просто остават "всяко чудо за 3 дни" да отшуми.

* Цвета Георгиева каза...
Аз,
Почистване в Борисовата можем да организираме напролет. Сезонът е неподходящ за това еко-мероприятие.
И като казах организираме за почистване, се сетих, че май само ние си правим такива показни оборки, защото масовата култура е да мърси и унищожава, за управляващи (в случая общинари) е характерно безхаберието, и на шепа ентусиасти им дай да свършат някое и друго добро дело.
А кога ще променим мисленето си?
Кога???

Аз каза:
Цвета,
Точно това е промяната в мисленето- да се започне от нещо елементарно т.е. да се действа. Стига с това мислене и философстване. Аз мисля, че на мислене сме го докарали много повече отколкото на действия. Само ако някой реално си мръдне физическия задни само тогава ще се види промяна в мисленето иначе за друг тип промяна ето: "промян" и готово. Това с чистенето е нещо елементарно, което може да покаже дали ще се захванем с нещо толкова елементарно или не. Ако отговорът е не значи просто не ставаме. И моле без такива доводи - дайте да не вземем да направим нещо добро на някой. Някой може и да каже, че чистенето не е най-подходящата форма на проверка, но аз ще кажа на този някой, че евентуално обсъждане на различни варианти е само поредната форма на чесане на езиците и бездействие.

* Цвета Георгиева каза...
Az,
Всеки четвъртък се събираме група съмишленици от Дискусионен клуб за гражданска активност (на когото съм член и един от основателите), и макар, че темата на днешната ни сбирка е друга, ще обсъдим последствията от решението на ЕК и евентуална форма на активност.
Твоята идея за почистване на парк/градинка, садене на дръвчета и т.н. сме ги обсъждали и сме счели, че това не е нашата форма на активност. Това е по отношение на клуба, в който членувам.
Очаквам обсъждане и с други близки до мен лица.

цитирай
22. copyfighter - конкретно предложение
27.11.2008 18:35
трябва една обединяваща идея, която всеки може да реализира по свой си начин, със собствени средства. почти разсъждавам на глас в момента, така че сигурно има много други варианти и би било добре да се споделят.

значи какво се цели? предсрочни избори? на какво основание? неспособността на правителството да скъса веднъж завинаги порочните практики в страната. имаме причина, а прекият повод са въпросните 220 милиона, покрай които всичко това лъсна, ама направо блесна.

идеята ми е за едно послание, около което всички могат да се обединят: "220 милиона причини"

където се подразбира "за предсрочни избори". дори и да не се подразбира днес, ще стане ясно утре :)

всеки измисля как точно да го изтипоса на видно място и как точно да го изпише. вариации:

220 000 000 причини
220,000,000 причини
220 млн. причини

еми това беше от мен.
цитирай
23. анонимен - Причини, мричини. С приказки не...
28.11.2008 09:12
Причини,мричини.С приказки нещата няма се оправят.Ами да се хващаме за оръжието.Да пометем виновниците за сегашното положение!Докога ще търпим?Овце ли сме?
цитирай
24. анонимен - Опит за идеи
28.11.2008 09:17
Цвети,
Мисля че формата на шутиране може да бъде дискутирана. Да помислим -
1. подписка е вече правена, без успех
2. псуване по форумите - повече от всякога.
3. гладна стачка/палатки пред МС - в този студ не знам дали някой ще се навие
4. Демонстрации - не повече от час пред президенството и МС - по горните причини

Има обаче 2-3 неща, които почти винаги успяват:
1. Студентска стачка
2. Национална стачка - ключови са транспортните работници
3. Участието на медиите в протеста

Ако някой предложи формула как да се раздвижат горните три групи, може да имаме и предсрочни избори. Но впрочем - иска ли ги някой сега?
Е.
цитирай
25. анонимен - е добре де
28.11.2008 13:30
кратко и ясно КЪДЕ? и КОГА?
казвам се Елена
цитирай
26. gothic - Да, ама медиите сервилничат както ...
28.11.2008 16:03
Да, ама медиите сервилничат както никога досега...
цитирай
27. tsveta - *
28.11.2008 16:48
Вместо отговор се роди нова статия:
http://tsveta.blog.bg/viewpost.php?id=259806
цитирай
28. lililota - Ne ni tryabva vodach!
28.11.2008 19:20
Tryabva da sme mnogo. Kato stoglava hidra, za da ne mogat da ni obezglavyat s edin udar. I e yasno, che tryabva kontrol. Na vseki mu e nujen. No e vyrano systo, che ima mnogo po-moralni hora ot gnusnyarite v Ministerski syvet i v Prezidentstvoto. Yasno e, che bez lustracia ne stava. Agentite - okaza se, che sa dosta - vyn do edin. Vyn ot mediite i vyn ot politikata, sydebnata, zakonodatelnata i izpylnitelnata vlast. Vsichkoto SRS - na nezavisim syd i vinovnite - v zatvora. Samo taka ste izpluvame ot blatoto.
www.bulgariangreens.org
цитирай
29. darkanion - Изключително ми хареса постинга!
28.11.2008 21:57
Не че разбирам много много за годините си, но е крайно очевидно, че нещата в българия не вървят и това е заради страхотното правителство от 3-ната калиция - комунисти, турци, испанци. Ни един за България, за народа, за благото на хората, а всеки за себе си. И е чудно, че някак си аз осъзнавам това нещо, а далеч по-възрастни и по-умни хора от мен, свикнали с Живота и познавайки го, не правят нищо по въпроса със смяната. По въпроса, че явно правителството нямало да си иде само: то не го ли показа това тая година... 5 пъти? Доколкото си спомням, толкова вота на недоверие имаше. Едни достойни хора, виждайки, че нещата не вървят, защото управляващите са те, биха се махнали дори пред някой да им гласува недоверие. Най-малкото ще си понесат отговорността, а няма да продължават да мажат очите на хората с глупави коменари в пресата, да пишат книги, наречени "Защото сме социалисти" с подкоментар "Не е като едно време" което даже на мене ми е смешно, опсъзнавайки трагизма.
Трябваше досега наода да се е вдигнал. Жалкото е, че все чака нещата да се наредят от само себе си. Не осъзнават, че демокрация е именно това - народа да управлява сам себе си.
цитирай
30. flyco - :)
28.11.2008 23:13
Извън времето, поздрави все пак!
цитирай
31. анонимен - Майната им на парите от Брюксел. Не ...
29.11.2008 09:03
Майната им на парите от Брюксел. Не ми е болно за това. Толко време ни оправяха и без тях, че вече не ми пука. Болно ми е, не че ме лъжат, а че си мислят, че им вярвам... И така вече 18 години.
цитирай
32. platttonnn - Това е,
29.11.2008 11:53
смела и легендарна дама,сигурно е,че вече няма връщане назад.Семената на бунта и волята за свобода покълват бавно но СИГУРНО. Промитите мозъци остават в миналото. Силата на истината е покоряваща. Свободният дух е красив и привлекателен.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tsveta
Категория: Политика
Прочетен: 198973
Постинги: 50
Коментари: 262
Гласове: 952
Архив
Блогрол
1. Институт за модерен консерватизъм
2. СДС - официален сайт
3. Блог на Пламен Юруков
4. Блог на Владимир Шопов
5. Блог на Мартин Димитров
6. Блог на Дискусионен клуб за граждански инициативи
7. Блог на Людмил Стефанов и мъдростта на притчите
8. Избрано от архива: На дъното. До кога ще живеем в тъмнина*?
9. Избрано от архива: Времето за революция дойде!
10. Избрано от архива: Възмутих се!
11. Избрано от архива: Ваканция, здравей!
12. Избрано от архива: Очаквано безочакване: кризата, PR-a и манипулативното управление
13. Избрано от архива: Eмпатийният президент на България
14. Избрано от архива: Задача за настоящи управляващи: 1997 < = > 2008 ?
15. Избрано от архива: Президентът трябва да е знаме, а не ветропоказател
16. Любимата ми група - официален сайт /англ./
17. Мегафонът на в-к "Капитал"
18. Експрес.бг - политически коментари, анализи, новини
19. Phylosophy of Liberty
20. Общество.нет
21. Какво прекрасно място е Вселената!